Bilden i främsta rummet!

Otta på Kristi himmelsfärds dag, om att åka fyrhjuling till gudstjänsten.

Dagen började tidigt i skogen utanför Himmeta. Vi firade friluftsgudstjänst, och jag fick åka dit på ett för mig nytt fortskaffningsmedel, en fyrhjulig motorcykel.

Det måste ju bara dokumenteras. Kul var det den lilla biten det varade! :) Per Ove Herbetsson har tagit bilden, med min kamera! (Nu måste jag verkligen klippa mej, ser jag!:)

Det blev riktigt mysigt runt elden, trots den tidiga morgonen och trots att det var lite kyligt i luften.

Vår kantor Anders spelade och sjöng, ja, sjöng gjorde vi ju allihop till det mesta!

Närbild på elden.

De försökte övertyga mig om att det hjälpte med solglasögon mot röken...

Platsen är en gammal kolmileplats, där man sedan ett antal år tillbaka åter bygger upp milor. Ett slags arkitektoniskt mästerverk det också!

Bredvid har man även byggt upp en kolarkoja som numera smälter in väl i omgivningen.

Någon slags interiörbild.

En fin start på den här fina dagen. Tack!

Inlagt 2014-05-29 23:00 | Läst 4621 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser ju kul ut med fyrhjuling. Aldrig provat. Verkar ha varit en mysig gudstjänst.
Svar från Tovok 2014-05-30 11:13
Ja det var mycket trevligt alltihop! :) /Tommy.
Vilket fint sätt att börja dagen och helgen. En tidig morgon ute i naturen är aldrig fel. Fyrhjulingar är bra arbetsfordon men används nog alltför ofta till lek.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2014-05-30 12:04
Ja det var kanonmysigt! Vad gäller min mc.tur så var det ett sätt för mig att ta mig till platsen eftersom jag har lite svårt att gå. Jag märkte att mc´n tog sig fram lätt över stockar och stenar. Men det var kul på samma sätt som när man fick en ny leksak när man var liten, så det är nog en anledning till att den används som den gör. (Jag blir också irriterad när det buskörs!) :) /Tommy.
Gökotta var det alltför länge sedan jag var på. När jag var ung så cyklade vi alltid iväg till en plats som kallas för Gåsberget och var med på gökotta. Mins en gång då jag och min kompis bestämde oss för att inte sova före utan vaka in tiden för avfärd. Ganska dumt för vi orkade knappt hålla oss vakna genom gudstjänsten.
Mysigt såg det ut på dina bilder med eld och kolarkojor också.
Svar från Tovok 2014-05-31 22:41
Det där med att vara vaken alldeles för länge är väl något man måste gå igenom, antar jag. :) Jag minns ett läger på Stiftsgården i Rättvik då jag lyckades hålla mig vaken 36 timmar i sträck, vilket vansinne! Numera är jag både morgontrött och kvällstrött. Tänk så olika det är! /Tommy