Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Ute i våtmarkerna hemmavid igår

Inlagt 2024-04-24 16:24 | Läst 337 ggr. | Permalink
Fina vyer med moln och speglingar. Kul med en spov, men jag har förstått att vi har mängder med storspovar vid ån nära campus. Jag har bara inte hunnit dit. Fin avslutning med de flygande svalorna. Snyggt när de visar stjärtpennorna så där. Enstaka har siktats utanför Stockholm, men de känns som att de är en bit bort än så länge.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-04-25 19:14
När jag tidigare åkt norröver genom landet noterade jag områden med mängder av storspovar, ibland promenerandes bland campingstugorna på morgonkvisten. Nästa vecka kommer fåglarna för fullt här, då startar försommaren. Bild ett påminde mig om pastorala målningar ett par hundra år tillbaka. Tack Lena!
Som landskapsnörd gillar jag mycket de fina bilderna med härliga moln i början, som förstås är tagna med vidvinkel. Särskilt 7 om jag räknade rätt med jättesnygga moln och fin bakgrund och så speglingarna i andra bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2024-04-25 19:19
Bild 7 är den enda tagen med mobilkameran. Nuförtiden ser de bilderna ju lika bra ut. Bild ett liknar en pastoral 1700-tals målning, och vattnet bilder ett T!!! Tack Bjarne!
Imponerande att fånga snabbflygarna på himlavalvet. Vymässigt fastnade jag för första bilden, gillar davslutar i T.om två spretigt magra björkarna och vatten som blev Te ;)
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2024-04-25 19:23
Det är just och jämnt kameran klarar de snabba, men jag har inte lust att lägga 60 000 för att bli lite snabbare, känner att jag har lite för mogen ålder för det. Första bilden fångade mig direkt i steget, såg ut som en pastoral målning för ett par hundra år sedan. Tack Gunte!
gunte 2024-04-26 08:46
Obegliplig text ;) "davslutar i T." skulle ju inte vara med
Gillar de tre sista landskapsbilderna lite extra här, vackert !
Spoven med sin häftiga näbb är kul i profil och den näst sista bilden på svalan var bra, man ser hur vackra de är.
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2024-04-25 19:29
De bilderna är just som det ser ut på ängarna hemmavid i april, just när livet återvänder med vibrerande kraft, jag brukar stå där varje år och ta in livets återkomst. Tack Ing-Marie!
Vad fint! Man ser att våren har kommit längre där nere i syd.. Här tog den paus i nästan 2 veckor är känslan.. Men verkar återkomma till helgen nu och nästa vecka! Trevligt med svalorna dom sticker ut, de brukar nästan kännas lite 'sommarlika', även om det är Tornseglarna som 'sätter' definitionen på begreppet 'sommar', och här är det 20:e maj som är riktvärdet på deras ankomst, men de kan komma 3 dagar tidigare eller 3 dagar senare beroende på kall eller varm vår.. Det måste finnas insekter i luften, annars svälter dom!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2024-04-25 19:37
Jo, det har varit kallt nu länge, frost denna morgon med tulpanerna i båge, men nästa vecka har jag försommaren här! Fåglarna kommer alltmer, de första sångarna har varit här en vecka, men snart kommer hela högen, då exploderar naturen. Faktiskt varit behagligt med kylskåpstemperaturen, de små tidiga blommorna står så länge ute då, i veckor. Tack Jan!
Hej Stefan.
WOW för en "skörd" på en enda tur ?
Det är de första 7 bilderna som jag gillar mest.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2024-04-25 19:43
Hej Erik! Jag har tagit bilder av landskapet utanför byn här, på ängarna, 10 minuter med cykel. Det är nu jag tycker om det som bäst, när livet återvänder med kraft och allt är vackert.