Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

I trädgården 28 April

Det kan ju inte bara bli fåglar, lite blommor skadar inte. Så det blir en trädgårdsrunda.  Först tre mobilfoton, vill ha blommor i trädgården och gräsmattan på mitt eget sätt med blomster, mossa och annat. En vän av "den perfekta gräsmattan" med grönt kort tätt gräs i perfekt monokultur skulle bli upprörd eller gråta här hemma, men det är så här jag tycker det är perfekt. Lite av baksidan

och framsidan

sen lite mat på uteplatsen, himlen är tak, så vill jag ha det

och jordgubbarna var importerade. Resten av bilderna är tagna med Olympus OM 50 mm 1.4 på bländare 1.4  till 2.0 utom nästa som är bländare 8. Det är den rödbladiga persikan, ett prydnadsträd som ger frukt med kärna och skal just som en persika, men inget fruktkött. 

på nära håll

de vanliga persikoblommorna är också fina

och har en fantastisk doft

det är ju tulpantid nu

några nya sorters påskliljor, bra lökar för sorken äter dem inte

denna blomma glömmer jag namnet några dagar efter jag hört det - varje gång

till sist kejsarkronorna som hänger med ännu, sprider sig villigt

Inlagt 2023-05-04 16:14 | Läst 364 ggr. | Permalink
Persikoträdet är nog samma som vi har, blommar vackert. Tulpaner har sin storhetsperiod nu. Gillar den vita som du inte vet namnet på. Fina bilder och vad vackert det är när trädgården står i blom
Svar från Vibybo 2023-05-05 16:45
Tack Peter, minns inte exakt vilket persikoträd detta var, förutom prydnadspersikan har jag säkert 4 olika arter att äta, en egen, en storväxt med orange fruktkött, en mindre med vitt fruktkött, och så de fyra andra som inte är helt lika. Spelar ingen roll, bara det är gott.
Härligt att se dina bilder, dom inger hopp.
Det är ju så där en "gräsmatta" ska se ut, så vackert !
Men just nu känns det som vi bor i olika världsdelar, här är fortfarande mest brungrå nyanser.
-6 i natt, det hör inte till vanligheterna här.
Men vitsipporna har börjat dyka upp lite smått här och där.
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2023-05-05 16:50
Tack Ing-Marie, får ibland bilder från familjen i Kalix och Morjärv, det är skillnad det! Steg upp i går kl 04.30 och for iväg mot betesängarna vid havet på motorcykeln, väl påbyltad. Framme såg jag till min förvåning att gräset var fruset runt gullvivorna, bilder kommer. Men vackert var det! även om fåglarna gömt sig.
Högsta poäng för både gräsmattan och frukostbrickan ;)
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2023-05-05 16:46
Tack Gunte, det smakar gott ute när det är varmt, grönt och fåglarna sjunger.
Jag tar gärna en gräsmatta med blommor och din blommar verkligen praktfullt. Din frukost (eller kanske lunch) ser fantastiskt ut, men jag inser att miljön gör mycket. I en sådan trädgård (med sol och blå himmel) kan vilken gröttallrik som helst se god ut.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-05-06 09:37
Tack Lena, lunch var det ja, men senaste dagarna har det varit till att se på det mest inifrån genom fönstren, bara ut till fågelmatningen och plocka lite tulpaner ibland, det har blåst ihärdigt från havet, det är kalla vindar! Kyler ner allt. Det är nog en 30 år sedan nu, hade två päronträd med nästan meterlånga skott med gröna blad och perenner uppvuxna, dagarna innan midsommar. Plötsligt kom en köldstorm (inga minusgrader dock) värd namnet, efteråt fanns inte ett blad på päronträden (fick växa ut nya skott) och perennerna såg ut som om de hade råkat ut för en eldkastare. Men allt tog sig igen.
Kanonfina bilder!
Svar från Vibybo 2023-05-06 14:58
Tack så mycket!