Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Runt om krutbruket

Tredje och sista i denna serien, bara lite av naturen i området, först nere vid Helge å där det var lite stillsammare i vattnet ovanför nivåskillnaden

speglingar i vattnet

spännande, blev fler bilder på dem

tar mer bilder med mobilen, kul att prova, här en mossig bild

ett spännande träd nära parkeringen

en gammal ek som kan vara hem åt diverse varelser

till sist ån vid kvarnrännan, mycket vatten kommer från Småland

Inlagt 2023-03-27 15:58 | Läst 485 ggr. | Permalink
Hej,
Hu vad läskigt.
Det ihåliga trädet ger en svart gubbe i kappa. Skapar mardrömmar.
Ha det gott
Bob
Svar från Vibybo 2023-03-27 16:58
Hej Bob, du får se en trygg film från Hallmark innan du lägger dig!
Mobilen funkar alldeles utmärkt när man, som du, vet hur den kan användas! Snyggt, gillar mossbilden särskilt. Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2023-03-27 17:02
Tack Björn, det fungerar riktigt bra med mobilen, gillar dess vidvinkelläge också som första bilden, men till motljus är den inget vidare, ibland väjer den lite för varm färgtemperatur också. För det mesta riktigt bra.
Vackert! Gillar de 'grafiska' bilderna och den sista med 'stänket' lite extra! Ja mobilen funkar bra, osäker på vilka som är tagna med den här.. Hälsn!
Svar från Vibybo 2023-03-28 11:34
Tack Jan, att man inte kan se vilka som är mobilbilder är ju det intressanta. Det är nr 1 samt den andra speglingen och mossan. Den öppna trädstammen gavs för varm färgtemperatur av mobilen, så den sorterades bort. Tog med Sonys rx100 också för att jämföra på de flesta, och Sonyn segrade. AI i mobilen vill ibland göra bilden lite väl insmickrande för mig, jag vill att det ska se verkligt ut. Tar dng filer endast med den, vilket gör att den klarar vita områden fint hitintills.
Hej Stefan.
Det hule træ og den gamle Eg -gillas.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2023-03-28 11:44
Hej Erik, träd och människor har i alla tider haft ett särskilt band, en del mer än andra. En del träd är som en egen liten värld.
Spännande speglingar, man blir nästan lite yr när man tittar på dem. Gillar det skvättande vattnet på sista bilden. Det är inte så ofta man får se för alla envisas med att använda så långa slutartider när de fotar vatten att det bara blir en mjuk smet. Jag gillar vatten som skvätter som vatten brukar göra i en ström.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-03-28 13:28
Tack Lena, speglingar är ett tacksamt motiv, kul att använda ibland. Att det varit inne ett tag med silkesmjuk vattenyta är jag väl medveten om, men å andra sidan är trender inget som intresserar mig, jag vill ha saker på mitt sätt. Det är intressant med vattnets strukturer som finns tusendelar av en sekund och aldrig mer, ibland kan det bli lite mer spännande än det blev denna gång. Gillar också vatten som skvätter, är det något som sitter i sen man stampade i pölar som liten?
Väldigt trevliga omgivningar får jag säga...och rasande granna speglingar..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2023-03-28 13:30
Tack så mycket Gunte, speglingar är spännande, vare sig det är bilder eller beteenden.
Riktigt läckra speglingar i vattnet.
Svar från Vibybo 2023-03-28 13:39
Tack så mycket Margareta! Speglingar är spännande att se på, speciellt om inget annat visar sig i närheten.
Håller med om att speglingarna i vattnet är fascinerande. Ett nöje för ögat att följa de slingrande linjerna som bildar komplicerade nätverk.
Hälsningar Sven
Svar från Vibybo 2023-03-28 14:04
Tack Sven, det är mycket spännande ute för den som tar sig tid att se det. Strukturer och mönster söker mitt öga alltid.