Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

974 - rått, vått och lite grått

En liten tur ut på lerig väg bort till vattenriket, tog med kameran om ifall det skulle synas någon liten fågel någonstans. Och visst fanns där fåglar!

Först landskapet, 3 grader och oftast mulet

Sedan fåglar funna på denna lilla plats. Det jag inte fick på bild var storspov och gärdsmyg, men de är kvar till ett senare tillfälle. 

Inlagt 2021-03-18 16:10 | Läst 931 ggr. | Permalink
Kul med Ägretthägern, kan ju undra om den övervintrat eller kommit nyligen..
Och grågässen är i full gång och mäter kraften..
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2021-03-19 15:00
Hej Gunte! Ägretthägern var ju en överraskning som dök upp just som jag lyft kameran ur väskan. Tvivlar på att den övervintrat här, det har varit is och stelfruset länge nu, men vad vet jag? Kanske i kanten av sjön där det sällan fryser helt. Har inte varit ute på spaning så mycket i vinter, varit sjuk. Tror ett par av dem förra året häckade nära ett av tornen utanför byn. Kanske gör de som storkarna, försvinner när det fryser igen och dyker upp direkt när det töar. Grågässen är det fart på.
Vet inte mycket om dessa fuglar, bara lite, men dom trivs väl i det klimat du nämner och våren är nog här för fuglar . Fina bilder...
😁
Svar från Vibybo 2021-03-19 15:03
Tack Hans-Åke, det gäller för fåglarna att vara först och få bästa platsen nu på våren, de verkar vara tämligen frosttåliga också. Lättast att ta bilder på dem, för landskapet är ganska fult nu i våtmarkerna.
Gravand och ägretthäger är ju inte något jag ser särskilt ofta och storken är förstås också extra trevlig. Vi väntar fortfarande på att isarna ska smälta.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2021-03-19 15:08
Hej Lena! Här har väl isen varit smält någon vecka, det är ökande fart i markerna nu. Gravand är ganska vanlig häromkring, och ägretthägern tror jag häckat vid ett ställe längs med sjön just utanför byn, det verkade så förra året. Men säker är jag inte. Storkarna kommer fler efterhand nu när tjälen börjat gå ur marken och isarna är borta.
Ja nu är det fart på fåglarna, dom kommer i jämn ström. , också häruppe. Fint med artrikedomen du har, riktigt så ser det ändå inte ut här. Sköna vårbilder! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2021-03-19 15:13
Hej Björn! Här är isarna borta sen nån vecka och tjälen har börjat släppa. Det börjar bli liv i markerna. Det blev fågelbilder, för landskapet är inte direkt vackert just nu, men det blir bättre. Hemma blommar krokus och snödroppar. Vårstädat i hemmet idag.
Hej Stefan.
Her er mange fine fuglebilleder - især nummer 6, 8 og 10.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2021-03-20 06:35
Tack Erik! De börjar komma nu, och om en vecka kommer varmare väder också.