Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

902 - Promenadbilder

Det var ett tag sen sist, har tagit många familjebilder i helgen, men annars inget förrän nyligen. 

Startar med i förrgår, gick en sväng på Tosteberga ängar, sällsynt fritt från fåglar, men en skön promenad. Solen glimtade fram lite ibland.

 

Nere vid havet låg molnen längs horisonten och blockerade oftast solen. Att vattnet ser ut som en vägg är en effekt av teleobjektivet.

Igår blev det en promenad alldeles i kanten av staden, där såg så trevligt ut att där kommer det att bli fler besök. Solsken och blå himmel. 

Idag blev det Ekenabben som ligger mellan hemmet och staden. En högst tillfällig tunn isskorpa låg på vattnet.

Barn kastade pinnar längs isen så det sjöng högt, bra det finns något icke elektroniskt att roa sig med. 

Vattenståndet är ovanligt högt, solen däremot låg.

Men snön lär dröja länge till i dessa trakter. 

Fåglar? Jo idag fann jag dem, men de får jag visa sen. 

Inlagt 2019-12-28 20:02 | Läst 1913 ggr. | Permalink
Jag tänkte på dig igår när jag skannade en del Skånebilder så jag var tvungen att kolla när du var in senast. Men nu är du tillbaks , det är ju bra. Tosteberga kommer vi alla att minnas.
Sten
Svar från Vibybo 2019-12-28 22:43
Tack Sten, såg dina Skånebilder för någon dag sedan och den första var synnerligen välbekant, har tagit många liknande på samma plats. Intressant med örter där förresten, de kan se ganska annorlunda ut jämfört med hemmavid. Det är en härlig plats, men tyvärr alltmer översvämmad med turister. Har tagit paus ett tag, det är mycket annat som tar tid. Hem, familj, sjukdomar.
På Tosteberga ängar var det tomt på såväl folk som fågel igår. Och på Ekenabben idag märktes det att det byggts mängder med nya bostäder nära, det sprang flåsande människor i mängd där.
Härlig promenad i ett mycket vackert landskap, snyggt när solen tittar fram, må fint, LO
Svar från Vibybo 2019-12-28 22:47
Tack du! Riktigt härligt att se solen efter den våta mörka leriga månad vi har bak oss. Hade funderingar på att göra serien i svartvitt, men det blev färg till sist.
Hej Stefan.
Herlige vinterbilleder. Puffbildet og nummer 3 falder særligt i min smag.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2019-12-29 00:17
Tack Erik! Den gillar jag bäst själv också.
Spännande bild den med molnen, det var inte självklart vad man såg. Det var ju riktigt skönt att det blev några dagar här med lite sol, det behövde man
Svar från Vibybo 2019-12-29 09:18
Tack Peter, det gäller att njuta av det så länge det varar.
Vackra vinterbilder från ett snöfritt Skåne men lite is kan man se men det är nog inget att åka skridskor på. Men tänk vad lite sol gör åt landskapet.
Ha det gott /Stig
Svar från Vibybo 2019-12-29 15:10
Hej Stig, tack! det var ett högst tillfälligt temperaturfall här, idag är det plusgrader igen och mc-väder för den som vill. Det skall lyckligtvis bli fler soldagar, hoppas de går att nyttja ute.
Härliga bilder.
Den med molnen och vattnet var ju häftig, har inte fattat att det var vatten om du inte skrivit det.
Och visst är det lite märkligt att man reagerar på att det är barn som leker. Men det blir ju tyvärr mer och mer sällsynt.
ing-marie
Svar från Vibybo 2019-12-29 15:13
Hej! är det tiderna som förändras eller vi som blir äldre? Det är nog det förstnämnda, som tur är mina barn noga med att barnbarnen kommer ut och leker, i den mån det går. Hade en bild till på vattenmotivet där vattnet mer ser ut som en tsunamivägg, men valde denna.
Du har trevliga fria ytor att promenera på, även horisontutsikt.. det är bra! Ser ut att vara lite 'hägringseffekt' över horisonten där..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2019-12-29 15:17
Hej Jan, tänkte på dig när jag såg på bilden, tänkte på just hägringseffekten. På en annan bild med något lite sänkt vertikalplan såg vattnet ut som en tsunami mest. När jag zoomade ut på samma motiv såg vattnet helt normalt ut. Men de nedersta molnen såg märkliga ut i verkligheten också, därför jag tog bilden och teleoptiken gav rätta beskärningseffekten.
Det var en grann falk du fann i Stockholms tegelväggar, ett fint fynd.