Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

822

Snart vänder det, mörkret förbyts till ljus i livets cirklar. De bilder jag publicerar idag visar just solljus, en bristvara för tillfället. Bilderna kommer ur lagret. Skulle varit på läkarbesök nu, men doktorn blev passande nog sjuk, själv har jag sängläge idag och ingen lust att gå ut. 

Bilderna är tagna på morgonen en försommardag under en promenad på 300 meter i en betesmark. Och visar inget annat än ljusets återkomst. 

Inlagt 2018-12-20 11:15 | Läst 1319 ggr. | Permalink
Ja, imorgon vänder det.. det finns alltid något positivt att se fram emot! Men tittar jag ut idag så är det ovanligt grått och mörkt.. Har ett par såna där små 'solcellsladdande' små lampor på balkongen som tänds när det blir mörkt, och som sedan släcks när det blir ljust.. Idag släcktes en av dom inte, den fortsätter att lysa trots att vi passerat tolvslaget mitt på dagen.. Kanske solen står lika lågt som i dina fina bilder här, och så är det ovanligt tjocka gråa moln dessutom..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-12-20 13:57
Håller med dig om ljuset, det finns en bra bok som heter "Natt klockan 12 på dagen" och det är den känslan jag får både igår och idag. Något helt annat: fick just nu ett brev adresserat till Kristiansand, men det är väl brått hos PostNord nu. Tack Jan!
ehrsa 2018-12-20 17:37
Ha ha.. Det är nog mörkret där också.. för mörkt för att läsa adressen rätt! :-)
Hälsn!
Krya på dig Stefan. Solen är efterlängtad. Liksom ljumma sommarkvällar. Mycket sommar i dina bilder.
Svar från Vibybo 2018-12-20 14:01
Tack Torbjörn, det är ett väldigt billigt pris för att få ha en fungerande njure från min syster, alla infektioner jag har på löpande band, det gör mig inget, jag är väldigt nöjd med tillvaron. Snart bär det ut i markerna igen, tiden går fort.
När jag tittade lite snabbt på första bilden så trodde jag den var nytagen med lite snöfjun i trädet. Det var visst inte snö :)

Hoppas du piggnar till och får en fin jul
Svar från Vibybo 2018-12-20 14:04
Tack Peter, jag brukar piggna till ganska fort oftast, se svaret till Torbjörn. Räknar med att fira jul med släkten, eller hoppas det. Annars har jag det skönt hemma och är lika nöjd med det.
Hej Stefan - først god bedring.
Jeg glæder mig også til at lyset kommer tilbage og at dagene bliver længere.
Den stemning, som dine billeder giver her er netop sådan vi vil have det.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Jeg er også grounded i dag. Jeg fik gået lidt for meget i går.
Svar från Vibybo 2018-12-20 14:52
Tack Erik för din omtänksamhet. Överansträngning straffar sig, men ofta är det värt det. Här sett på TV, bl.a. 2 avsnitt av "Hela Danmark bakar".
Man blir lite optimist ändå när man ser bilderna. Vackra hagmarker man gärna vill minnas. Krya på dig och God Jul trotts allt.
Sten
Svar från Vibybo 2018-12-20 14:57
Tack Sten, har det bra med hem, värme och mat, Längtar till ljusare tider, de kommer. Då blommor doftar. God jul!
Ljusets återkomst känns helt rätt just nu. Krya på dej och jag hoppas du får en fin jul.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-12-21 14:04
Tack Lena, jag svänger ju in och ut i infektioner ständigt, men det gör inget, har ett väldigt bra liv. Tack för din vänlighet och god jul!
Jo nog längtar man efter solen för den har bara lyst med sin frånvaro sista tiden och dina bilder ger ju en strimma hopp om en ljusare tillvaro. Alla dina bilder blir nog vinnare i dag.
Ha nu en riktigt GOD JUL
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-12-21 14:03
God jul Stig, ge Dennis en jullapp! Mörkt idag, men nu vänder det. Tack för din kommentar.
Skönt med några glada strimmor sol..
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2018-12-21 14:01
Tack Gunte, ännu mörkare idag, fick tända fönsterbelysningen så jag såg att amaryllisen var röd, inte grå. God jul på dig!