Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

794

Då det tycks ta en evig tid för mig att bli klar med de nya bilderna, så får det bli ur lagret igen, med morgonbilder från den 11 Maj detta år. Annars har jag varit ute denna förmiddag med den eldrivna cykeln, sökt motiv i omgivningarna. Det fanns fågel, men innan jag hinner stanna cykeln och få upp kameran ur väskan, så är de långt borta. Det blev makro, fann vid dammarna vildväxande mynta och något som liknade portlak, samt spindlar i grönskan. Nåväl, tillbaka till 11 Maj:  

Ett träd som fått vara med några gånger, lite mjukt i kanterna trots 1/125 sek, men det kändes bra att starta med detta trädet.    

Fortsättning av serien "romantiska vindkraftverk" 

Sen dyker vi ner i det gröna 

i gräset 

 

bland dagg och friskhet, kanske också fästingar och komockor 

men härligt är det om morgonen 

även för kabblekan 

mandelblom 

och humleblomster

Sen till sist, ännu ett romantiskt vindkraftverk

Inlagt 2018-09-27 14:21 | Läst 2038 ggr. | Permalink
Grymt ljus i flera av bilderna här! Jomen så är det ofta, att fysiskt hinna fota ett motiv går inte alltid, viktigare är att få det på näthinnan och i minnet, det mår man bra av i själen.. sen får man försöka fota nästa gång.. Tror att det Ibland är bra att bara gå ut med en bra kikare istället för kameran, då njuter man mer av det man ser, istället för att grämas över det man inte hann att fota..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-09-27 16:59
Tack Jan, jag gräms inte så värst, det blir så mycket bilder ändå som jag inte hinner med. Har lärt mig att se och njuta en del dagar då jag inte tar upp kameran ur väskan, det känns rätt att bara koppla av. Och att stanna och snabbt fotografera, det är helt meningslöst. Såg idag fjällvråk och röd glada bl.a. Och en del ankor som jag får identifiera när bilderna vid ett senare tillfälle överförs till datorn. Har för tillfället feber från och med e.m. fram till morgonen dagligen och tillika värk, så eftermiddagen brukar bli något yrslig och stillsam. Mest tacksam att ha foto som förströelse.
Kabblekorna och humleblomstern är så vackra och jag minns gärna hur det kändes i början på sommaren när de började blomma. Med dina bilder kan man drömma sej tillbaka en stund en kväll som denna då det spöregnar ute.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-09-27 19:39
Tack Lena, önskar jag hade spöregnet här i min torra trädgård.
Vilket härligt kvällsljus i dina bilder här! Fint att titta på i spöregnet!

Hälsar
Eva
Svar från Vibybo 2018-09-28 14:12
Tack Eva, Hade gärna tagit regnet här, allt hänger och vissnar i torkan.
Fin serie Stefan med sollyset som det alt dominerende element. Nummer 1 er smukt efter min mening.
Mvh. Erik.
Svar från Vibybo 2018-09-28 14:13
Tack Erik, helt riktigt, solen är det viktiga i bilden och för mig.
Här finns många favoriter - gräsbilder med daggdroppar, kabbeleka, humleblomster.....Fin påminnelse om våren som nu är en bit bort! Hälsningar/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-09-28 14:15
Tack Björn, tycker det är roligare att vara ute när jag orkar med, så det blir inte mycket gjort med att sortera eller behandla bilder, går snabbare att ta av det som ligger i lager.
Det blev många sopbilen, men med vackra förgrunder, och den med mandelblommor gillar jag.
Ha det gott /Stig
Svar från Vibybo 2018-09-28 14:17
Tack Stig, det är så mycket blommor på de ängarna om försommaren, hektar av blommattor.
Stican 2018-09-28 16:45
Hej Stefan man skulle kanske tro att jag inte var helt nykter i morse, men "sopbilen" skulle faktiskt föreställa solbilder och ingenting annat. Men min "padda" har en egen stavningskontroll som väljer lämpliga ord, och är man inte riktigt vaken så slinker sådana ord som "sopbilen" igenom.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-09-28 17:01
Jo Stig, jag förstod det och skrattade gott och igenkännande. Här samma problem med stavningskontrollen i plattan. Den kan ändra lite försåtligt i ett ord så det inte märks vid snabb kontrolläsning, eller så kan den ändra ett ord radikalt, så knappt en bokstav är kvar av de ursprungliga. Vi får bara hoppas att det inte blir alltför galet när vi publicerar något.