Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

712

I förrgår gick jag en runda på Tosteberga ängar i akt och mening att skåda lite sippor i snårskogen, sen blir det ju alltid lite mer som kommer med. Som vanligt mängder med bilder, här kommer några av dem. Vädret var kyligt, mycket mulet och gränsade till regn, det kom senare.     

     Det ständiga sökandet efter en höna        Ännu var de inte överblommade, kylan konserverar.       Lite sol, sen blommar krikonen, en del har redan startat.      Bofinkshonan är lite mer blyg        en del faller ned i beundran inför naturen         De vitkindade organiserar sig inför sommaren                  sen fann jag det jag letat efter, det var ett stort område, några hektar vitsippor        I den mörkaste delen trivdes bara doftviolen         Skyddat söderläge      

Inlagt 2018-04-26 10:00 | Läst 2267 ggr. | Permalink
Blåsipporna I andra bilden är förträffligt fångade tycker jag. Hoppas nu det blir lite sol och varmare till helgen då jag planerar att besöka Skåne. Det fina vandrarhemmet du föreslog var förstås fullbokat. Jag har inte riktigt bestämt rutten ännu, vädret för avgöra en del.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-04-26 11:14
Tack Lena, hade ingen aning om bokningstiden, om det var 2 veckor eller 2 år, läget är fantastiskt. Det utlovas ett måttligt väder denna helg, men fint nästa. Det är väldigt vackert på Österlen nu, speciellt vid kusten, men å andra sidan kan det vara tämligen kylslaget, rekommenderar vindtäta kläder vid kustbesök. En bit inåt land vid åarna och slotten längs med småvägarna är det vackert mest vart du än ser. Själv måste jag till Lund om lördag då jag har ett litet företagsengagemang. Och på söndagen går jag helst till Ortodoxa kyrkan.
Riktigt fint det där, naturen på våren är så fantastisk Då när allt vaknar till liv igen och alla blir så glada av att se alla nya blommor. Din fotograf har kanske fallit i trans inför allt det vackra. ;)
Svar från Vibybo 2018-04-26 11:17
Tack Margareta, jag fick i allra högsta grad intrycket att han fallit i trans, vågade ej tilltala personen då jag passerade intill.
Jag vill också göra tummen upp för bild 2!👍Härliga starka och klara färger!
Svar från Vibybo 2018-04-26 12:24
Tack så mycket Ragnar!
En helt naturlig position för en makrofotograf :), det var några som ropade när jag låg så, de ville väl kolla att jag inte var döende.

Är det vilda violer, tror jag inte att jag har sett.

Fina bilder som vanligt
Svar från Vibybo 2018-04-26 15:05
Tack Peter, skall erkänna jag hade mina misstankar rörande medlem på Fotosidan, men ville inte störa, det var riktigt synd så här i efterhand att jag inte gjorde det, hade varit kul att snacka några minuter och hälsa. Jo, det var till min förvåning vilda violer, och jag tror ingen dumpat trädgårdsavfall där, de växte där det är lite ljus och normalt bara ligger torra löv. Har förresten bilder min fru tagit där jag ligger så, men med ändan i vädret plåtat bakifrån.
Härligt! Fasantuppen är så snygg i sina färger. Är det en strandskata du fångat flygande? Toksnyggt iaf :) / Maria
Svar från Vibybo 2018-05-01 18:10
Jo, bilden över vitsipporna är strandskata. Fasanerna har dragit sig ut på fälten. Väldigt mycket tack!!!