Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

590 - Moln

Det blir de sista av mina samlade molnbilder, sen är molnlagret slut. Har äntligen kommit ut idag med cykeln, har att göra hemma, men det lockar så att komma ut när sjukdom släpper, så plikter fick vika för nöjen, är det månne ett pensionärsdrag att göra så? I vart fall gett mig ut i jämngrått väder, men solen försökte åtminstone bryta fram, det var tacksamt. 1 grad varmt, tjäle i marken, försiktig på cykeln. Ändå blev det vurpa på grusvägen för den var helt oväntat snorhal. Vurpan skedde i låg fart och kameraväskan låg mjukt ovanpå mig, tur det för den innehöll 3 kameror. En med 12-60, en med 45-200 och en 9 mm. Så praktiskt att bara lyfta en kamera ur axelremsväskan. 145 bilder blev det på de grå nyanser landskapet bjöd på. På grund av dimma hörde jag mer fågel än såg dem. Det mest minnesvärda var att en utter sprang rakt mot mig över isen, men ingen bild blev det, det var en buske emellan. Sedan i närheten stod 7 storkar på ett fält. Småfåglarna var svåra att artbestämma i dis och dåligt ljus.   

        

Inlagt 2017-12-19 13:44 | Läst 1741 ggr. | Permalink
Vackra molnbilder igen och det i kombination med solljuset ger fina kontraster. Tur i oturen kan man säga, men hur gick det med dig själv?
Under nästa "budgetår" skall jag investera i en axelremsväska, det verkar smartare än en ryggsäck, som man måste ta av och på om man skall byta objektiv.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-12-19 19:03
Tack Stig, har en mjuk och snygg fotoaxelremsväska i tyg, endast för uppehållsväder. 2 fack som rymmer en kamera var, eller en liggande kamera med 400 mm tele. Vurpan gick fint, cyklade på de lägsta växlarna endast, och jag gled ner på ett snyggt sätt. Min ryggsäck bara ligger där nu, kanske kan jag ha den till annat i sommar. Det är som du säger, opraktiskt att få tag på kameran ur en ryggsäck. Förresten hade jag den tredje kameran i en sidoficka på väskan - en liten platt Olympus med lockobjektiv tar ingen plats alls.
Aj då..har du en 9 mm I väskan, är den till oss som bara fotar jpeg hehehe...
Trevliga molnbilder ..
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2017-12-19 19:07
Helt rätt Gunte! Faktiskt har jag ägt en riktig sån förr när jag var frisk och tävlade, men de tiderna är förbi och det är sålt alltsammans.
Oj, tur att vurpan inte blev värre! Ibland är isen lurig och syns inte.. Låter som en fin dag trots allt! Kul med Utter, det tillhör ju inte vanligheterna! Själv kollar jag alltid efter Bäver när jag går utefter Årstaviken här, dom finns ju i närområdet men ser dom ytterst sällan! Här var lovat rätt så fint väder, istället blev det jämngrått där även dimma bildades.. kändes surt! såg ändå en Stenknäck under förmiddagen, men ingen som var fotomässig! Moln är fint, bara det inte är jämngrått..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-12-19 20:17
Tack Jan, även i det mest jämngråa finns det ojämnheter.
Isen var som du sa, osynlig med vattenhinna.
Uttern kom galloperande på håll, fin att se, men omöjlig att ta bild på genom grenar. Bäverspår har jag sett på vintern där ån rinner ut i havet.
Tur att vurpan gick bra, vi blir lite skörare med åren. Mjuka fina molnbilder, en lisa för själen!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-12-19 20:20
Tack Björn, onekligen blir skelettet allt mer urholkat med tiden, och infektionskänslig som jag är, så är alla implantat som skruvar t.ex. olämpliga. Så farten var mycket låg och försiktig.
Jag vågar lova att nöjen framför plikter inte är ett pensionärsdrag. Alla, oavsett ålder, måste ju få varva tråkigare göromål med något något roligt ;) Vilken tur att kameraväskan kom överst! Med en sån last hård plast och metall hade det säkert varit smärtsamt både för kroppen och plånboken att landa ovanpå.

Färgerna och känslan av rörelsen i den näst sista molnbilden - wow!

Ha en fin kväll!
/Lisa
Svar från Vibybo 2017-12-20 07:30
Tack så mycket Lisa! När dessa molnbilder togs en sommarkväll, så blev både jag och kamera genomblöta, inte helt oväntat. Lågt stående sol och oväder är tacksamt fotografiskt, samt spännande att vistas i.
1kej 2017-12-28 23:20
Ibland får man nog lida lite för de särskilt fina rutorna. Nåväl, ingen är ju gjord av socker – så länge kamerans elektronik klarar sej så överlever man kanske en skur? ;)
Moln är spännande, speciellt att sitta och titta på de olika former som de kan ta.
Tur du hade vid vurpan och klarade både dig och kamerautrustning.
Svar från Vibybo 2017-12-21 16:49
Ja Margareta, man får ha tur ibland, det går att slå sig illa även om man faller från stillastående.