Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

9

Bilderna är från 13 Oktober, då dagen startade på ängarna, tagna med olika kameror och mobil. Bästa starten på dagen att se naturen vakna, och vi alla har fått ännu en dag att göra det bästa av, en dyrbar gåva. Skulle något bli tokigt i bloggen skyller jag på att jag är opererad idag, tror det gick bra, men är ganska groggy ännu. 

   Snart kommer den.....      se där! Nu går allt fort.      När de första solstrålarna når oss (ni kan se dem på en del av gässen) lyfter alla de hundratals gäss som sovit tillsammans med korna, det blir ett hiskeligt kakalorum, och korna reser sig för att starta dagens uppgift: fylla magen.       Flockarna börjar cirkulera,      lite morgonstretching innan de bestämmer sig för vilken frukostplats de skall välja i dag.      De söta kalvarna, gör lite ont att se dem, hoppas de får leva lite till.     Det var mörkt när jag cyklade ut på ängarna, men en bonde plöjde med traktor och strålkastare. När jag cyklade tillbaka promenerade detta sällskap efter honom.   

Inlagt 2017-11-07 20:27 | Läst 1783 ggr. | Permalink
Flera fina bilder här! Jisses vad 'tålig' du låter, hoppas det gick bra och krya på dig! Tur 'vi' har naturen när hälsan krånglar..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-11-07 21:46
Tack Jan, hela den manliga sidan av släkten är likadana: kommer vi inte ut i naturen tynar vi bort.
Tror ingreppet gått bra, av röntgenbilderna att döma har infektionen inte spritt sig, och då kan det läka utan bekymmer.
Tänk om man kunde få se storkar bara så där en morgon! Vacker soluppgång och jag hoppas din operation gick bra och att döma av svaret till Jan kanske den har det (och det faktum att du är ute redan).
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-11-08 08:47
Tack Lena, det känns optimistiskt. Det blir en mycket lugn dag i dag, men en blogg ska det bli.
Skönt att höra att operationen gick bra och att du är igång vid bloggen.
Här fastnade jag för kossorna med solsken runt öronen.
Inte dumt med storkar heller, men kor är charmigare.
Svar från Vibybo 2017-11-08 23:38
Tack Margareta, de är söta att se på kalvarna. Vet inte hur många storkar det är i byn nu, för en vecka sen räknade jag till 7 när de hade sammanträde på en äng i byn.