Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fann bilder i telefonen

En bildrensning i telefonen ledde till att dessa bilder valdes ut för visning, ofta glömmer jag att telefon finns i fickan och går där med en kamera på magen. Sen är det ju lite omväxling också efter alla makrobilder.   

   En Instagrambild  från 2 Juli en underbar morgon       En damm där jag satt och samtalade en förmiddag med en herre som passerade.       Sommarens finaste minnen, dagens persikoskörd, 2 September.         Dansande skuggor finns mest vår och höst när solen är lägre men stark nog.      Morgon vid stranden 6 Oktober i år, 2 grader varmt och endast fåglarna delar jag alla vackra syner med.      Så här gör man som blivande fotograf      men hur får man igång den?      Sol, löv, liv, det gör en lycklig dag. Från 10/10 2017.      Hasseln, fin nog att ta en bild på samma dag.     

Inlagt 2017-10-12 10:45 | Läst 857 ggr. | Permalink
Härliga, sköna och naturliga bilder Tänker ofta när jag ser mina egna mobilbilder att dom har en annan, naturligare karaktär, där finns inget av prestation, att försöka få så "bildmässiga" eller så "bra" bilder som möjligt. Tycker det ser så ut på dina också (menar alltså något positivt), det är verkligen ögonblicksbilder./ Björn T
Svar från Vibybo 2017-10-12 12:44
Tack Björn, helt rätt som du säger, mobilfoto är mer avslappnat, förmodligen för att det kan ha andra syften, dokumentation i familjen, ett personligt meddelande eller bara en trevlig avkoppling så där på skoj.
Absolut fina bilder som inspirerar. Jag tenderar att glömma kameran i mobilen, ska tänka mer på att den faktiskt är med i fortsättningen.
//GöranR
Svar från Vibybo 2017-10-12 12:48
Tack Göran, är själv rätt usel på att minnas den, ibland vet jag inte ens var telefon ligger, men ibland så... Har förresten förutom den vanliga kameran en Raw kamera också i mobilen, men använder den sällan, dock fungerar den.
Det är uppenbart att det inte har så stor betydelse vilken 'maskin' man håller i händerna.. det hänger mer på den som håller i 'maskinen'.. Jättefina bilder!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-10-12 20:54
Tack Jan för fint beröm.
Mycket fina bilder. Ofta glömmer jag att det finns en kamera med vid varje promenad, och jag tar inte alltid med min promenadkamera, då finns ju alltid mobilen till hands om det skulle behövas.
Gulliga bilder på den blivande fotografen, och soluppgångar är alltid tacksamma motiv.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-10-12 20:56
Tack Stig, en smart liten tös det där, ska se om jag kan få igång en kamera jag köpt för några tior som hon kan lära sig med.
Vackra bilder du hade där i "gömmorna"
Jag använder ofta mobilen som vidvinkel när jag är ute, har ju sällan det objektivet på kameran.
För det kan ju vara kul att minnas hur det såg där man fotade t.ex. sitt krafs eller fåglarna
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-10-13 10:54
Tack Ing-Marie, mobil som vidvinkel blev det i dag. Gav mig ut just innan gryningen och stoppade ned 2 kameror i axelremsväskan, den långa för fåglar och den korta för landskap, men när jag sedan tog upp den lilla kameran satt det ett makroobjektiv på, så det fick bli mobilen som vidvinkel, det fungerar ju utmärkt.