Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Ett mellanspel - s/v

Det blir mer fågelbilder i morgon igen, så nu får jag allt sticka emellan med lite svartvitt, samma som innan men omarbetade på ett annat sätt. Ibland kan jag inte bestämma mig, och då tar jag båda, det har min fru lärt mig.

Men denna har endast förekommit i färg, men jag tycker mer om den i svartvitt. De resterande bilderna däremot, har nyligen visats i andra varianter. Här har bilden mjukats upp med lätt sepia och ljusare runtom.Den stora granen i ljusare uttryck.NIKs Triste har jag använt här, en del bilder fungerar det bra på. Triste lugnar ner bilden betydligt, förenklar den, mer motiv och mindre oro kanske.Lite mer gammeldags mjukare på körsbärsträdet kändes rätt.Triste på alla de små blommorna, mer grafiskt, mer vilsamt för ögat kanske.Herrn själv med sin andra halva, lite råare bildbehandling, men samtidigt mjukare med sepiaton.Också något mer dämpat med sepian, men ljuset ganska bibehållet.Till sist stirrar denna blomma tillbaka, orättvist benämnd ormöga som namn, varför då? Den ser lite ledsen ut över namnet, tårar. Ganska mörkt behandlad bild, motivet mer i centrum.

Inlagt 2017-04-20 20:49 | Läst 2075 ggr. | Permalink
Svartvita bilder går alltid hem, gillar gråtonerna i den första. Mannen i hatt är intressant, ser ut att vara en man som har något viktigat att säga.
Sten
Svar från Vibybo 2017-04-21 07:06
Äsch, nu var jag morgontrött och skrev i fel ruta igen, se härunder.
Hej Sten! Svartvitt är intressant att pyssla med. Mannen i hatt ja, vet inte vem han är, men på något sätt verkar han hålla i en av Skånes bästa utställningar under konstrundan i påsktid. Glömde säga, att bilden är tagen med motsvarande 500mm brännvidd inomhus med 1/2.3 sensor, det blir högt ISO.
Toppenbilder! Du har öga för både det ena och det andra.
Svar från Vibybo 2017-04-21 09:02
Tack Ragnar, snällt sagt.