Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Jag kommer närmare, del 1 av 2

Tele eller makrooptik är ju vägar att komma närmare objektet, förstora det. Vädret har ju blivit sämre (men bättre för växtligheten) en period nu, så makrofotografering på en blåsig äng med nermulet väder, det är en närmast omöjlig utmaning. Så på många av bilderna har jag använt handhållen blixt, inställning M, 1/250s och f22. Det visade sig fungera någotsålunda dugligt. 

Jag börjar i trädgården, den tacksamma blomflugan på Rosa MundiEn kålfjäril på lavendelnOch så sävsångaren. År efter år har jag gått vid vassbältena och hört den. Under någon sekund kan den sällsynt sitta på toppen av ett vasstrå. Men för någon vecka sedan, bara sitter några där, så där fick jag äntligen den på bild!   Här är en figur, en stekel helt klart, men är det en buskgeting?En liten färggrann sak på tisteln, guldskjorta och illgröna byxor. Vågat! Men vad är det för figur i bakgrunden?Där kommer denHumlan Herr Ludenkropp

Inlagt 2016-07-17 16:31 | Läst 2287 ggr. | Permalink
Härlig skärpa i dina bilder !
Blomflugorna tycker jag är så vackra när man ser dom på nära håll.
Sävsångaren hade lite blandade delikatesser i näbben :-)
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2016-07-17 22:20
Tack! En får försöka så gott man kan med de medel och väder som står till buds. Och en bländare på 22 underlättar med skärpedjupet. En del bilder kunde jag inte ta med, då det starka blixtljuset gjorde delar av insektskroppen genomskinlig. Det såg intressant, men lite annorlunda ut. Och det kunde göra humlans ögon grönrandiga, som på en broms.