Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Riktigt rörliga rödspovar

Sommaren ja- har inte mycket tid till foto nu, mycket med familjen och njuta av sommaren. Visar nästan inget av familjebilderna här, delvis för att det finns de som vill ha det så. Den här tiden går fort över, det gäller att ta vara på den. Åt första äpplet från trädet idag, nästan övermoget! De tidiga persikorna ruttnar på trädet i regn och sval sommar, men vinbären är som godast nu. 

Det blir bilder på rödspoven, tagna på morgonen 27 Maj. Som vanligt är inte alla jätteskarpa, men det är svårt med flygande fåglar, speciellt om de kommer rakt emot. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket om det, alla bilder blir inte perfekta på ena eller andra sättet enligt gängse måttstock, jag är inte auktoritetstroende, och visar även bilder som inte är inom ramen. Själv har jag aldrig velat vara inom ramen. Nu har rödspovarna lämnat ängarna sedan ett tag, en och annan kvardröjare hörs ibland. 

          

Inlagt 2017-07-21 13:53 | Läst 2094 ggr. | Permalink
Jag tycker dina flygande rödspovar är jättefina. I synnerhet den första men även den mot den ängsgröna bakgrunden. Det är minsann inte lätt med flygande fåglar och vissa situationer t ex när de kommer rakt mot fotografen är extra svåra. Jag blir lätt oerhört kritisk när jag tittar på mina egna bilder och önskar att jag kunde se det lite mer som du gör. Jag njuter ju av dessa bilder för jag aldrig sett en rödspov, ens stillasittande.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-07-21 16:28
Tack Lena, den är en karaktärsfågel här, liksom vipan t.ex. Ibland sitter jag också och 100%-illglor på mina bilder, ibland orkar jag bara inte, ibland känns det helt galet. Men det är så det är i livet, olika känslor, och samtidigt känner man sig fram. Ibland extraförstärker jag skärpan, ibland struntar jag i det. En lite "mjuk" bild kan kännas behaglig att se på, en illskarp kan ge känslan "oooh!" över alla detaljer. Det viktiga är väl att vara nöjd, med att komma ut, se allt det vackra, beundra, fundera. Gå hem och fixa till bilderna, uppleva en gång till, men på ett annat sätt. Se saker som jag inte såg innan. Förstärka, försvaga, skära bort, förtydliga, och ibland - sväva ut helt med spakarna i det fria.
Läckra bilder på spovarna.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-07-21 22:43
Tack så mycket Stig!
Vilka fina flygbilder du fått på den fina Rödspoven bra bilder Snyggt fotografert Ha en fin helg // Gert
Svar från Vibybo 2017-07-22 20:48
Tack Gert, har en fantastisk helg med barnbarnen.