Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Lite vårbilder från igår

Det blev många bilder igår under en tur utanför byn med cykeln, till tre bloggar, bra det så hinner jag återgå till målandet som gått i stå efter våryra ute med kameran. Idag ute fann jag inget speciellt vid Åhus, det är så olika. 

Startar med storken, vet inte hur många par som häckar på gården här, men de är fina när de dyker upp under promenad på gräset

de här figurerna hörs på långt håll

plötsligt skrämde jag upp en hel flock ägretthägrar, här är rumpan av några, brukar bara se dem en och en

Kärrhöken har kommit, då har gässlingarna kläckts

motljusbilder på fåglar blir inte så bra som medljus

Råkan har lite speciella romantiska läten om våren

nästa bild är lite märklig, fick kasta ett antal andra, tror det är att jag hade dubbel bildstabilisering på objektivet Panasonic, och en Olympus kamera, slog ifrån den knappen sen, tyvärr trycker jag oavsiktligt på knappar ibland

vårbild

mönster

knopp av åkerfräken, av många ansett som ogräs, av andra som naturmedicin

till sist våra små vänner vi inte skulle klara oss utan

Inlagt 2024-04-25 20:28 | Läst 381 ggr. | Permalink
Bilder på storkar få mej att längta till Skåne. Jag brukar ju ta en tur dit på våren/försommaren, men i år hinner jag nog inte med det. Kanske senare. När ungefär kan man se att de har halvstora ungar i bona? Det har jag aldirg fått se. Ägretter i "flock" hade vi även utanför Uppsala förra året, de blir vanligare och vanligare. Fin blandning med lite solgul makro på slutet.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-04-26 10:28
Tack Lena! Det är inte lätt med storkungar, de är på kanten av utbredningsområdet, oftast går det bra. Visserligen har våren varit kall, men inte regnig, så ungarna har hyfsad chans att överleva. Det är runt midsommar de är halvstora, kanske innan. Det finns ett antal bon på gårdens olika tak, och ungarna ringmärks normalt före midsommar då de tas ned för beskådande av allmänheten också. Vet ej när det blir i år, men kan tänka mig att det står på Facebooksidan när det närmar sig hos Vibypotatis.se, har ej Facebook själv.
Vackert och fin blandning av motiv, från stork till bi. Har inte sett någon stork än i år, känns som man borde ta en tur till mittskåne
Svar från Vibybo 2024-04-26 10:30
Ja, man får åka dit de är, de håller sig runt sitt hem, har sett dem som längst någon halvmil bort. Tack Peter!
Från stort till smått i trevlig blandning.
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2024-04-26 10:32
Tack så mycket Gunte! Tänkte inte själv på det att det blev i storleksordning.
Ser bra ut 'där nere'! Lite konstigt nog (med tanke på kylan) så är det ett flertal träd som börjat slå ut med sina löv här i mitt närområde, vädret känns inte relevant för det beteendet men dom går väl mer efter ljuset kanske.. Nästa vecka är nog våren här! Tidigare i förmiddags såg jag flingor singla ner, men det har upphört..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2024-04-27 10:52
Tror nog träden klarar sig fint, om inte, så kommer de igen! I morgon kommer försommaren här utlovas det, kan behövas då kyla och fukt gör mig sjuk.
Ett härligt vårpotpurri! Jag tycker bilden på vattenmönstret är extra spännande och ovanlig.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2024-04-27 10:56
Tack Bjarne, det var oemotståndligt med mönstret i vattnet, det är en särskild plats där jag brukar leta efter just det. Men autofokusen är knepig på ytor som detta, tar en stund att få till.