Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Blåsippor 1

Var ute i den lilla skogen vid Tosteberga, en skog av hassel, getapel och annat. Där är lucker näringsrik mark och boskapen gömmer sig i skuggan för värmen varma sommardagar. Hela sommaren är marken täckt med örter. Först ut är ju blåsippan, sen vårlöken, därefter vitsippa och gulsippa. Om en eller två veckor blommar de alla samtidigt. Så jag startade med blåsippa och tänkte mig en jordnära fotografering av skogens golv, lite som en målning, saga eller liknande, men inte bilder som i en botanisk bok för artbestämning. Tänka går ju alltid, men hur blev det?

så till sist en liten blyg vitsippa 

mer kommer sen

Inlagt 2022-03-29 17:39 | Läst 627 ggr. | Permalink
Vackert denna gång också. Redan vitsippor, man kanske skulle ut och titta
Svar från Vibybo 2022-03-31 09:08
Tack Peter, jag bara kör på med mitt senaste påhitt, snart dags för fågelspaning, hör hur det vaknar alltmer ute, och kivas i dammarna. Får se vad tiden tillåter.
Det blev strålande vackert och vilken bonus med en vitsippa. Hos oss snöade det till och från.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-03-31 09:17
Mycket tack Lena! Igår på morgonen vaknade jag till 10 cm snö och djupfryst, så när solen började värma fick det bli fotografering under temat "blommor i snö".
Vilken tur att du visar att det finns hopp. Så härligt med lite vackra blåsippsbilder. Här kom lite snö i dag, visserligen inte så konstigt det är ju inte ens April ännu, men efter några riktigt varma dagar förra veckan så längtar man efter lite vår.
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2022-03-31 09:23
Hjärtligt tack Ing-Marie, du har inspirerat mig. Här är snö och djupfryst tillbaka, men det lär inte hålla många dagar, redan börjat töa undan, även om nätterna är kalla. Blir härligt när allt det underbara kommer, gäller bara att hinna ta emot det.
Wow! Bilder helt i min smak. Jag gillar det måleriska och annorlunda. Bilder för artbestämning finns det allt för många av och dom är för mig rätt ointressanta. Att tänka nytt, kreativt och med egen touch är något alldeles extra. Fortsätt med det!
Mvh Susanne
Svar från Vibybo 2022-03-31 14:18
Mycket, mycket tack! Där det går kommer jag att fortsätta så, men med vissa motiv (som fåglar) är det väldigt svårt och få som behärskar det.
nattsyrran 2022-03-31 22:27
Visst är det så. Vissa motiv är lite enklare, andra aningens svårare. Fåglar och djur är inte alls lika enkla. Där blir det lätt "artbilder" även för mig men just när det gäller bilder nära naturen är dom mer konstnärliga något jag kikar lite extra på och gärna testar själv.