Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

983 - Torsdag

Blir allt längre mellan bloggarna, livets hinderbana styr. Dessa bilder är från idag när det blev en stund över att mest stå och hänga på en bro över ån, lyssna på fåglarna och se på grönskan, en riktigt bra stund helt enkelt. Promenerande människor, skolbarn och fiskare livade upp landskapet. Vädret var en väntan på regnets ankomst.

En riktig stämningsspridare, sävsångaren tyckte jag det lät som.

Ingen sällsynt fågel, liksom pilfinken här under

En stiligt klädd herre stod mest och tittade, åt lite maskrosfrö, och vankade omkring, inspekterade. Samtliga hönor låg på ägg eller kycklingar, så herrn hade nog ingen större uppgift för tillfället. 

Sedan blir det några bilder från 14 Maj, var då på stadens gamla soptipp, numera övertäckt med grus och använd för utvinning av gas. Då inte människor verkar trivas där, blir det en fristad för vilt. Den ligger ganska centralt med stad på tre sidor, den fjärde med våtmarker anslutande till jordbruksmark. 

En skinnbagge, bärfis, de har så fina ryggsköldar. Här under något flugliknande som fanns i mängd

En trast och en liten sångare

Även förgätmigej

Almen blommade också

Till slut några djur

Inlagt 2021-05-27 16:19 | Läst 893 ggr. | Permalink
Härliga bilder från våren. Jag tycker skinnbaggen är extra fin. Håller med om det där med ryggtavlan!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2021-05-28 10:49
Hej Bjarne! Har märkt, att det inte alltid går att få med mönstret i deras sköldar när de är solexponerade, tror inte kamerasensorn klarar det riktigt, ännu klarar inte sensorn lika mycket som ögat.
Fin serie med blandade bilder, fastnar mest för sångarna i starten, fin miljö i dessa bilder
Svar från Vibybo 2021-05-28 10:46
Tack Peter! den exponerade sig villigt upprepade gånger när den flög mellan sångplatserna, bara att rikta in där det såg finast ut, lätt beskuren bild.
Här var det en fin vårblandning med mycket grönska. Trevligt med både växter och djur
Svar från Vibybo 2021-05-28 10:44
Tack Nini! Är i fotografrollen en livsnjutande vandrare, som vänder öga och öra till allt som fångar intresset.
Fastnade genast för första bilden. Gillar kompositionen i den.
Sten
Svar från Vibybo 2021-05-28 10:42
Tack Sten! Den gjorde sig fint där, gav mig t.o.m. lite tid att komponera den lätt beskurna bilden, återvände till samma gren gång på gång.
Härlig blandning bilder.
Bärfisarna är väldigt vackra, men inte särskilt goda. Vet inte om jag ätit själva baggen men det räcker med att äta något där den härjat fram så smakar det skunk.
ing-marie
Svar från Vibybo 2021-05-28 10:40
Hej Ing-Marie! De är fina bärfisarna, deras ryggsköldar är så olika och finare än många av riddarnas heraldiska vapensköldar. Har ibland haft svårt att få kameran att avbilda det jag ser på sköldarna med ögat, tror sensorn kan ha svårt med alla glittrande fascinerande ljusbrytningar som mitt öga ser. Har aldrig smakat dem, eller deras doftspår, har väl haft tur.
Fin bildserie! Fastnade extra för den andra bilden på sävsångaren. Fin komposition och bra skärpa.

Hälsningar Jörgen
Svar från Vibybo 2021-05-28 10:33
Tack Jörgen, den lyfte dagen med sin sång. Bilden är lätt beskuren, försökte att behålla helheten och ursprungliga kompositionen.
Var alla dom här fina bilderna från den förra soptippen? Det må jag säga var en positiv förändring. Gillar bilden på bärfisen extra mycket, det ryggmönstret hade säkert passat bra på en riddarsköld för 700-800 år sen! Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2021-05-28 19:42
Hej Björn! Det mesta synliga av gamla tippen är det man täckt med, mager grusmark med sparsam växtlighet som inte gillar konkurrens och tål sommartorkan. Efterhand kommer nu grönska och buskar. Det område som gränsar mot våtmarken är grönast, och våtmarkerna rör sig ingen i. Har sett spår av springande hjort i gruset, samt märken efter stora tassar i närheten.
De första bilderna är från en plats i närheten, 500 meter andra sidan våtmarken där en gångbro går över ån.