Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

928 - svartvitt

Har haft en del funderingar runt fotograferandet, lite omväxling kan behövas ibland, nya utmaningar. Här lite svartvitt från försommarträdgården som fullständigt exploderar i färger och blommor. Ett varv runt huset med en Sony RX100 och så här blev det, inte helt lyckat, men bättre än inget. 

Tack för titten

Inlagt 2020-04-23 17:00 | Läst 2009 ggr. | Permalink
Blev fint det där särskilt den första tycker jag!
Svar från Vibybo 2020-04-23 20:34
Mycket tack Dan, har börjat intressera mig mer för det svartvita på sistone.
Tycker som Dan, första blev riktigt lyckad. Sista tiden har jag själv tagit svartvitt som ett komplement till färgen. Ofta porträttbilder men även natur. Kul att testa.
Sten
Svar från Vibybo 2020-04-23 20:42
Tack Sten, visst är det kul att testa och utforska. Svartvitbilder kräver ofta ett annat tänk, har funderat på att utforska det, men fortsätter med konverteringar då nya Leicans pris inte passar pensionen. Här finns mycket att lära. Nästa jag funderar på är att utmana mig själv med begränsad utrustning, som idag då jag satte ett platt objektiv motsvarande 35 mm på en liten kamera och utgick från detta, denna begränsning är också en utmaning att utforska.
Hej Stefan.
Jag tror att de blev helt lyckat då. Jag konverterar också från färger till s / v, men jag har börjat ge "experterna" i s / v-fotografering rätt i - att det kommer att bli något annat om du fotograferar s / v från början. Man tänker på ett annat sätt, särskilt eftersom vi idag kan se ämnet i det verkliga livet i den elektroniska sökaren.Det var något annat med våra SLR-kameror. Och då kan man jo fortfarande leka med några av de förinställningar som finns i t.ex.Silveren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2020-04-23 22:28
Tack Erik, funderade också på att ta det svartvitt direkt och se det i sökaren, borde testa det mer framöver.
Kul å testa nytt ja, fint blev det också :)
Svar från Vibybo 2020-04-23 22:31
Tack Joakim, dels har hälsoproblemen fått mig att tänka nytt, men sen när jag tar samma bilder på samma fåglar så känns det som dags för lite nya utmaningar också.