Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

720

Lite hemmavid bilder, inget speciellt. Det tycker jag om att ta, bilder hemmavid på något som ser fint eller intressant ut. Det är allt för mig i fotoväg. Börjar bli trött på alla fototidningar, har läst mängder, alla dessa superfantastiska bilder, det blir bara för mycket till sist. Så här kommer helt vanliga bilder.   

   Frun där hon trivs        Sen tar jag bilder med mobilens svartvit sensor ibland, spännande. Det blir bäst på människor, detta är ett ganska utmanande motiv, men det blev användbart.       och här - det är vägar jag älskar att gå på, speciellt nu med alla småfåglar och näktergalar som ger full hals alla på en gång.                gullrips - ribes aureum   Myosotis scorpioides - förgät mig ej

Inlagt 2018-05-22 19:06 | Läst 2751 ggr. | Permalink
En solstol i skuggan är inte fel i dessa tider. Jag fotograferar oftast fram till 10 så drar jag mig undan till ett skuggigt hörn på tomten.

Det bästa med makro är ju att det räcker med en kvadratmeter, så har man sin fotoarea
Svar från Vibybo 2018-05-22 19:39
Du har förstått, helt rätt. Tack!
Dom svv mobilbilderna blev ju riktigt bra! Och makrobilderna är härligt färg- och energirika!/ Björn T
Svar från Vibybo 2018-05-22 21:06
Tack Björn, försöker använda mobilkameran ibland, men gör det alldeles för lite. På något sätt har jag inte fått in i huvudet att jag alltid bär en kamera i fickan.
Håller helt med dig om alla dessa bilder vi matas med. En snabb blick sen är dom borta och glömd. Jag köper inte längre tidningar men just nu fick jag en hel kasse med Norska naturtidningar. Tittar igenom nu men hårdgranskar och slänger vart efter. Spar några som jag tycker håller måttet.

När vi var till Skåne för länge sedan besökte vi ett reservat, men kommer inte ihåg vad det heter. Början av vägen såg precis som dina svartvita bilder. Man gick upp på en höjd, där vid en Ek ? stannade vi alltid och fikade vid ett bord. Minns den fina utsikten. Just därför tar jag till mig dessa bilder idag. Jag har sökt på internet men hittar inget.
Sten
Svar från Vibybo 2018-05-22 21:11
Tack Sten, det är en liten slingerväg genom sumpmarken som är som bäst nu med all fågelsång. På vintern kan det stå en meter vatten där. Har läst mycket tidningar i Readly, och tyska fototidningar är väldigt grundliga med det tekniska, men oavsett så är jag så jämmerligt trött på alla dessa bilder som i Photoshop blir overkliga, konstiga eller bara allmänt tröttsamma.
En fin serie. I första bilden ser det hur härligt ut som helst och som foto gillar jag sista allra bäst. Riktigt fint ljus!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2018-05-22 21:25
Tack Bjarne, jag är lite svag för ljusmåleri. Och skuggan under plommonträdet är en favoritplats.
Jag gillar stämningen i dina svartvita bilder och kan nästan höra fågelsången. Om jag hade möjlighet skulle jag också gärna ligga i en vilstol med lite trevlig läsning när det är så fint och varmt ute.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2018-05-22 22:48
Tack Lena, frun är också pensionär, det är härligt. Tycker det är spännande med svartvitsensorn i mobilen men använder den alldeles för lite, önskar det kom ett 4/3 kamerahus med svartvitsensor till överkomligt pris.
Hej! Visst är det så, man blir lite trött av alla bilder.. kan bara hålla med! Det konstiga är att jag tycker nästan att det är finare och roligare att fotografera under den mörka årstiden.. Kanske utbudet blev för mycket nu när det blev vår och sommar på en gång och ljuset flödar, och det är t.o.m. för varmt ibland.. Kameran med tele känns tyngre att bära nu än det kändes i vintras.. Man får ta lite andra bilder istället.. Fina bilder du tagit här!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-05-22 22:55
Tack Jan, det är onekligen ett överflöd nu. Sist jag var ute en tidig morgon svingade jag tre kameror plus mobilen i olika riktningar, det hände saker runt om helt massivt, kanske hade det varit bättre att ha med sig stol, mackor och termos. Det blev nog lite för bra. Det kan bli väldigt fina stämningsbilder under den mörka tiden, tänk om tillverkarna kunde sälja kamerahus med svartvitsensor till ett vettigt pris, t.ex 7 megapixel svartvitsensor, den hade fixat dåligt ljus!
Wow vilken mysig o vacker trädgård, ser helmysigt ut! Hils, LO
Svar från Vibybo 2018-05-23 05:30
Tack! Anlagd under många år med det i åtanke, mysig för levande varelser av alla slag.